E-handlare krokar arm kring snygga ben: ”Som grädde på moset”

"Vi vill väcka intresset för hemmafix".

E-handlaren Prettypegs omsätter runt 20 miljoner kronor (2020) på att sälja tillbehör till IKEA-möbler. Främst handlar det om möbelben, knoppar och handtag.

Företaget är alltså ganska nischat och man säljer till många olika länder, där Tyskland, Sverige och USA pekats ut som stora marknader tidigare.

Annons

Nu gör företaget ett nytt drag för att nå ut till fler kunder. Prettypegs har nämligen ingått ett samarbete med jätten Clas Ohlson. Tillsammans har man tagit fram en speciell kollektion endast för hemmafixarkedjan, vid namn Clas.

Vi ser en ökad trend i att kunder önskar enkla lösningar för att göra sina möbler mer personliga. Vi är glada att Prettypegs ville designa en kollektion tillsammans med oss. Med den här kollektionen vill vi väcka intresset för hemmafix hos en ännu större målgrupp, kommenterar produktchefen Erik Sundqvist i ett pressutskick.

De nya möbelbenen och knopparna ska finns tillgängliga i både Clas Ohlsons e-handel och i Prettypegs egen e-handel. De ska även gå att köpa i hemmafixarkedjans butiker.

Det är dock inte bara den nya kollektionen "Clas" som ska få plats i Clas Ohlsons butiker och e-handel.

Vi är glada över att vårt sortiment blir tillgängligt i alla Clas Ohlson-butiker i Norden. Som grädde på moset har vi fått möjligheten att designa en unik kollektion möbelben och knoppar tillsammans med Clas Ohlson. Serien som fått namnet Clas reflekterar en nordisk elegans. Serien är designad för att ge nytt liv till alla typer av förvaringsmöbler, säger Jana Cagin, Prettypegs medgrundare och vd.

Annons