E-handlare söker COO – Christmas Operations Officer

Kravet: "5+ years of Christmas experience".

Älskar du julen och är på jakt efter ett nytt jobb? Då kan en ny tjänst hos nätbutiken CoolStuff vara något för dig. Företaget väljer i år att förbereda sig lite extra inför den kommande hektiska julperioden genom att anställa en ny COO. Och det är inte en traditionell COO det handlar om, utan en Christmas Operations Officer.

I rollen ingår bland annat ansvar för "kvalitetskontroll av julklappar" och att se till att det blir snö den 24 december. Julchefen förväntas också stötta kundtjänsten när det kommer till frågor som "hur mycket är för mycket julmust?" och "vad ska jag köpa till mamma i julklapp?". Det framgår av CoolStuffs jobbannons.

Annons

Måste visa utdrag

Låter det lätt? Då får du kanske tänka en gång till. För att få jobbet som COO hos CoolStuff behöver man vara beredd att arbeta i ett högt tempo, ha en bra kommunikativ förmåga och dessutom ha "avancerade kunskaper" om problem som kan inträffa i jultider och hur man bäst gör för att undvika dem. CoolStuff ser helst att de sökande till tjänsten har åtminstone "5+ years of Christmas experience" på meritförteckningen. Ovanpå allt detta krävs att man kan visa upp ett utdrag från "Santa's naughty list", där det helst (antar vi) ska framgå att man har ett fläckfritt förflutet från tidigare julfiranden.

Johan Norin, marknadschef på CoolStuff, berättar att bolaget tar emot ansökningar löpande. För att undvika eventuella missförstånd intygar bolaget på sin LinkedIn-sida att jo, det här handlar faktiskt om ett riktigt jobb.

Är det här alltså någon form av tidsbegränsad anställning?

Precis. Man kan ju förvisso jobba med julen året runt egentligen men vi tänker att våra kunder och besökaren nog helst pratar jul från nu till och med julafton. Så så fort vi hittar någon startar vi!

Annons