E-handlare startar eget fraktbolag: “Redan hanterat 600 leveranser”

"Oerhört bra feedback".

Det går bra för e-handlaren Bra Sommarmöbler. E-handelschefen Simon Forslund berättar för Ehandel att de för säsongen ligger cirka 25 procent upp mot förra årets siffror. Deras satsning i Norge sägs bland annat bidra till ökningen.

Simon Forslund släpper dock en annan bomb då han förklarar att de startat ett eget fraktbolag, Bra Transport.

Annons

Vi har automatiskt hanterat omkring 600 leveranser sedan i början på maj när vi lanserade detta. Med oerhört bra feedback från våra kunder, säger han.

Det nya fraktalternativet har dock ännu inte integrerats i företagets e-handelskassa.

Det är inte helt integrerat i vår kassa ännu, då vi inte hunnit lansera detta. Men inom kort kommer vi erbjuda tidsbokning för våra e-handelskunder direkt i kassan, säger Simon Forslund och tillägger:

Vi har kört det för e-handelskunder och butikskunder sedan maj, men då genom trigg av vårt ERP istället för bokning i kassan.

Varför gör ni detta?

Egen logistik är något vi jobbat med länge på grund av att vi vill behålla hela resan i det området som vi utgår från. Vi kör detta endast i Göteborg för tillfället, från vårt huvudlager. Men på sikt kommer vi försöka koppla på detta även i Stockholm.

Företaget har just nu fyra bilar som rullar i Göteborgsområdet och man kör ut sju dagar i veckan samt erbjuder samma dag-leverans alla dagar.

Enligt Simon Forslund sparar företaget en hel del tid genom att ha logistiken in-house.

Annons

Vi sparar mer eller mindre en heltidstjänst som tidigare haft koll på detta, samtidigt som vi får snabbare leveranser och ett tydligare sätt att kommunicera med våra kunder.

Har ni några planer på att också köra andras varor?

Med hjälp av PinDeliver som vi använder har vi möjlighet att ta emot bokningar via Nshift och Logtrade. Det är dock inte något vi har planerat ännu, säger Simon Forslund, samtidigt som han konstaterar att de äger bratransport.se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!