E-handlare storsatsar på TPL – flyttar in på 3000 kvadrat

Ska sätta ribban för branschen.

E-handelsjätten Bikester har slagit sig ihop med PostNord TPL för ett gemensamt lagerprojekt i norra Helsingborg. E-handlaren har flyttat in i PostNords nybyggda 30 000 kvadratmeter stora lager. Av den ytan ska 3000 kvadratmeter vigas åt Bikesters verksamhet.

Bikester kommer att nyttja cirka 3 000 kvadratmeter på det nya lagret vid Väla i Helsingborg och kommer initialt att anställa cirka 10 till 15 personer. När det gäller cykeldelar kommer en av de största utmaningarna vara att hantera säsongsanpassningen produktions- och personalmässigt, säger Håkan Lindberg, COO på PostNord TPL, i ett pressmeddelande.

Annons

Bakom Bikester står Internetstores som säljer cyklar och cykeltillbehör i en rad marknader runt om i Europa. Företagets strategi är att koppla ihop sina lager i Tyskland, Frankrike och Sverige och det är där det nya lagret kommer in i bilden.

Vår tydliga ambition med detta nya lager är att ge våra kunder en exceptionell leveransupplevelse som verkligen sätter ribban för hela branschen. Kunder ska kunna få sina cykelprylar så snabbt som nästa dag, levererade av deras favoritombud. Som grupp fokuserar vi starkt på att förstå våra kunders behov och arbetar outtröttligt för att möta deras feedback - vilket i sin tur kommer att bidra till vår höga, tvåsiffriga intäktsökning på vägen till att bli det självklara valet för cyklister i Norden, kommenterar Anders Munk, Director Internationalization på Internetstores.

Annons