E-handlaren bytte plattform – nu ska de nå miljarden

"Kan hålla en mycket högre utvecklingstakt".

Teknikdelar tar sikte på miljarden med hjälp av en ny e-handelsplattform. Man byter från en standardlösning till en egenbyggd plattform.

Under 2022 har vi haft en otrolig tillväxt på våra B2C-marknader. Vi arbetar ständigt på att förbättra köpupplevelsen för våra kunder och med den nya plattformen kan vi hålla en mycket högre utvecklingstakt, vilket är avgörande för att nå våra uppsatta tillväxtmål, säger Talal Alshammari, vd på Teknikdelar, i ett uttalande.

Annons

Bolaget förvärvade tidigare i år konkurrenten Batteriexperten. De blev också först ut på den nya plattformen i april. Och nu var det alltså Teknikdelars tur att göra samma resa.

Plattformen är ett distribuerat system där varje nod har sin uppgift och på så sätt får vi ut maximal prestanda och säkerhet vilket ger kunderna snabba sidladdningar och trygga köp. Samtidigt kan plattformen växa i takt med affärerna, säger Talal Alshammari.

Plattformen lanserades i början av november och enligt bolaget har konverteringsgraden "ökat avsevärt" jämfört med motsvarande period förra året

En stor del av vår framgång ligger i att vi är en agil organisation som snabbt kan anpassa sig efter marknaden. I nya plattformen har vi lagt stort fokus på hastighet och skalbarhet, vilket kommer att underlätta vår fortsatta expansion, säger Talal Alshammari.

Annons