E-handlaren expanderar med nytt showroom: ”Ett bra komplement”

"Fysiska butiker ger oss en möjlighet att nå ut till en bredare publik".

E-handlaren ABS Wheels, som omsatte lite drygt 135 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2021/2022, gasar vidare offline. Efter att man tidigare i år förvärvat en padelhall i Sigtuna, med målet att förvandla den till ett höglager, är det snart dags att slå upp portarna till ett nytt showroom i Fyrislund, Uppsala.

Anläggningen, som är 1 600 kvadratmeter stor, kommer att inredas med lite drygt 120 fälgar som kunderna kan kika på. Men ABS Wheels kommer även att erbjuda tjänster som däckservice och däckhotell.

Annons

Etableringen i Uppsala är en del av vår expansionsstrategi. Fysiska butiker ger oss en möjlighet att nå ut till en bredare publik och erbjuda våra kunder möjligheten att se och uppleva våra produkter. Fysisk närvaro och kortare ledtider är ett bra komplement till vår onlineshop, berättar Andie Lahdo, vd på ABS Wheels i ett pressmeddelande.

Förstärker närvaron

ABS Wheels grundades för 22 år sedan och har haft sitt säte i Sigtuna kommun sedan starten. Den nya anläggningen, som öppnar den 1 mars, blir den första utanför kommungränsen och kommer att sysselsätta fem heltidsanställda och tre säsongsanställda.

Vi är väldigt glada över att kunna öppna i Uppsala, efter att länge ha letat efter den perfekta lokalen för oss i området. Fyrislund är en spännande och pulserande knutpunkt och med den nya anläggningen förstärker vi ytterligare vår närvaro i Uppsala, säger Richard Krogius, butiksansvarig på ABS Wheels.

Annons