E-handlaren får stjärnan som ny delägare: ”Otroligt bra”

"Jag har länge haft en dröm".

Det Malmö-baserade och nystartade klädvarumärket Soona Collection får ett välkänt namn på ägarlistan. Det är den tidigare simstjärnan Emma Igelström som blir aktiv delägare och styrelseledamot, men även ansiktet utåt.

Jag har länge haft en dröm om att få jobba med mode och kläder och när möjligheten dök upp var det lite som ett tecken från ovan. Jag fastnade för den tydliga hållbarhetsinriktningen, timingen var rätt och det kändes bra i magen. Den här resan vill jag vara med på, säger Emma Igelström i ett uttalande.

Annons

Soona har specialiserat sig på hållbara linnekläder i premiumsegmentet och alltså gjort så med en inriktning på hållbarhet.

Grundare är Hanna Notmeijer, som sedan tidigare driver New Odd Things. Hon är också delägare i fabriken där kläderna till Soona Collection sys.

Att få in en partner som Emma känns så otroligt bra. Vi brinner båda för hållbarhet och älskar komfortabla linneplagg vilket gjorde att samarbetet kändes rätt direkt från start. Alla gemensamma värderingar kring vår planet, miljö och den egna mentala hälsan fanns där. Detta är bara starten på ett fint samarbete som kommer fortlöpa under en lång tid framåt, säger Hanna Notmeijer.

Annons