E-handlaren först i världen med nya produkten: ”Är unikt”

"Tillverkad av stålpulver"

Tiden är inne. SSAB och det svenska klockmärket och e-handlaren TRIWA presenterar nämligen den första konsumentprodukten i världen tillverkad av fossilfritt stål. Hur då? Jo, i form av en klocka.

Den första utgåvan är begränsad till 20 klockor med målet att skala upp produktionen i maj 2023. Boetten är tillverkad av fossilfritt stålpulver från SSAB Oxelösund och finns i två olika versioner – med antingen automatiskt urverk eller kvartsurverk. Urtavlans färgschema och överdimensionerade timmarkeringar och visare har hämtat inspiration från SSABs stålproduktion, framgår det av ett pressmeddelande.

Annons

Svenska Triwa grundades 2007. Namnet är en förkortning för ”Transforming the Industry of Watches”. Företagets inställning är att en klocka kan vara en symbol för förändring. Man skapar därför klockor baserat på teman som överskrider stil, trender och status, heter det.

Armbandsuret är unikt eftersom det är den första kommersiella produkten tillverkad av stålpulver från vår anläggning i Oxelösund, kommenterar Johnny Sjöström, chef för SSAB Special Steels, i ett pressutskick.

Annons