E-handlaren Glas bygger om: ”Rustade för kraftig tillväxt”

"En storsatsning".

E-handlaren Glas har vuxit i rasande takt. På bara två års tid har man dragit iväg från tre till 33 miljoner kronor i omsättning.

Tillväxten har dock, som för många andra snabbväxare, kommit med ett högt pris. Under det senaste registrerade verksamhetsåret, 2021, gjorde man en förlust på nästan 17 miljoner. Men det ska det bli ändring på. Bolaget siktar visserligen på aggressiv tillväxt internationellt, men också på lönsamhet på befintliga marknader. Därför gör man en helrenovering av e-handelns design och teknik, samt bygger upp en teknisk grund för att stötta grossistbenet.

Annons

Efter tre år av snabb tillväxt har vi nu genomfört en storsatsning på vår teknik som ligger till grund för affären. Den nya satsningen, där Centra är en central del, har bidragit till mycket effektivisering med bland annat lokalisering i tolv marknader och orderläggning inom B2B. Satsningen kommer att vara kritisk vid fortsatt tillväxt på befintliga marknader, där exempelvis Tyskland och Nederländerna i dag är störst, men också nya marknader som USA och Australien, säger Melvin Hagberg, Head of Ecommerce på Glas.

Bolaget kommer alltså inte bara att bedriva e-handel till konsument, utan även till återförsäljare. Det var också anledningen till att man valde ett system med stöd för både och, istället för att behöva upphandla ytterligare ett.

Det var när vi kikade på lösningar för orderläggning inom B2B som vi kom i kontakt med Centra. Vi insåg att vi kunde ena all produkthantering, ordermotor för DTC samt orderhantering för B2B i en och samma plattform, säger Melvin Hagberg.

Byggde om i rask takt

Ombyggnationen gick snabbt. På mindre än tre månader lyckades man bygga om hela det tekniska ekosystemet, samt få ett nytt innehållshanteringssystem (CMS) och en ny sajt på plats.

Genom vårt nya ekosystem har vi kunnat effektivisera det dagliga arbetet betydligt, så att vårt team kan lägga ännu mer fokus på marknad och försäljning snarare än administration. Vi har nu en stabil teknisk grund som gör oss rustade för kraftig tillväxt i både online- och wholesale-affären framgent.

Annons