E-handlaren gör nytta av skräp: ”Kan vara värd 800 kronor”

"Kan göra en väldigt fin insats för naturen".

Vi har sett hur allt fler e-handlare börjar lansera nya hållbarhetsinitiativ igen. Nu gör Teknikdelar dem sällskap och hjälper kunder, som köper en ny mobilskärm, att återvinna den trasiga helt kostnadsfritt. Dessutom donerar man samtliga intäkter från återvinningen till Världsnaturfonden.

För att stärka vårt hållbarhetsarbete har vi sedan en tid tillbaka pilottestat möjligheten för kunder att returnera sina trasiga skärmar. Drygt hälften av de som köper ny skärm har returnerat tillbaka den trasiga, vilket är mycket positivt och nu får samtliga kunder möjligheten att göra en ytterligare god gärning, säger Talal Alshammari, vd på Teknikdelar, i ett pressmeddelande.

Annons

När kunden beställer en ny mobilskärm skickar Teknikdelar med ett extra kuvert med förbetalt porto. Det kan kunden sedan skicka tillbaka till e-handlaren via valfrit ombud. Därefter hanteras de trasiga skärmarna av en extern leverantör, som plockar isär delarna i Sverige och återvinner det material som kan användas på nytt. Och transporten sker fossilfritt.

Alla eventuella omkostnader i form av emballage, hantering och frakt täcks av oss. Vi donerar dessutom hela beloppet till Världsnaturfonden. En trasig skärm kan vara värd allt från 30 till 800 kronor, och med tanke på att hälften av kunderna skickar tillbaka sin trasiga skärm kan vi tillsammans göra en väldigt fin insats för naturen, säger Talal Alshammari.

Enligt Teknikdelar kan endast 2000 lagade mobiler innebära en miljöbesparing av gruvavfall som motsvarar vikten av en 172 ton tung blåval. Och 500 skärmbyten ska bespara gruvavfall motsvarande vikten av 28 bilar.

LÄS ÄVEN: Nu lanseras Hållbar E-handel: ”Ett väldigt viktigt initiativ”

Annons