E-handlaren gör succé i Danmark: ”Långt över förväntan”

Försäljningsexplosion efter lokalanpassning.

I april kunde vi berätta att e-handlaren Gents nylanserat i grannlandet. Gents hade tidigare sålt till Danmark men via sin engelska sajt. Sedan slutet av mars har danskarna dock kunnat handla från en dansk Gents.dk-sida med både lokalanpassade texter och bilder.

LÄS ÄVEN:  Gents nu live i Danmark – på danska

Annons

Att lokalanpassa är vägen till framgång är inget nytt inom e-handeln och nu rapporterar Gents att den danska försäljningen skjutit i höjden.

Satsningen har redan slagit rekord och enbart i maj är försäljningen 50 procent över 2019 års totala försäljning i Danmark, skriver företaget.

Har ni några mer konkreta siffror för Danmark?

Vi delar generellt inte med oss av specifika siffror mer än att vi till dags dato har sålt 253 procent mer än hela 2019 i Danmark, och våra förväntningar är att Danmark ska bidra med minst 5 procent av den totala försäljningen inom ett halvår, säger Laszlo Varga till Ehandel.

Trots att vi fortfarande är i ett tidigt skede så har resultaten gått långt över förväntan.

"En speciellt svår marknad"

Succén i Danmark sägs nu stärka bolaget “inför kommande satsningar” och Gents ska redan förbereda sig för etablering på fler marknader.

Det är aldrig enkelt att gå in i en ny marknad och Danmark är en speciellt svår marknad för utländska e-handlare att lyckas på. Att vi från start har denna tillväxt med i princip bibehållen lönsamhet är ett väldigt gott betyg för alla medarbetare och vår strategi, säger Laszlo Varga.

Vi frågade Laszlo Varga om de ser någon coroneffekt på försäljningen.

Annons

När det gäller Corona så ser vi en positiv effekt av ökad antal besökare till e-handeln. Hur stor denna effekten är, är svårt att avgöra då även våra fysiska butiker går mot den generella trenden och vi har ökad försäljning mot föregående år trots färre besökare i butikerna på grund av Corona. Vi tror också på att Corona-effekten är långvarig, nya kunder som upptäcker oss och som fortsätter att handla hos Gents eftersom vi erbjuder ett utbud och en service som få, om ens någon, matchar, säger han till Ehandel.

Kan ni avslöja något kring nya marknader?

Vi ser fortsatt internationell expansion under kommande år, men även spännande satsningar inom befintliga marknader och inom vårt sortimentsutbud. Här måste jag vara så tråkig och säga att ni får följa oss för att se vad det bli - men jag kan utlova att det blir intressanta och kanske lite oväntade nyheter det närmsta året, avslutar Laszlo Varga.

Annons