E-handlaren öppnar i 12 nya länder: “En hel del kodning”

"Den mest eftersökta däckleverantören i Europa".

Den framgångsrika e-handlaren ABS Wheels, som i mitten av förra året nådde en omsättning på 135 miljoner kronor, meddelar nu en större expansion. Företaget lanserar nämligen i 12 nya länder, något som möjliggjorts av en egen framtagen e-handelsplattform.

Efter flera försök med en extern e-handelsutvecklare insåg vi att systemet var för komplext och krävde mycket produktkunskaper. Därmed beslutade vi oss för att utveckla plattformen själva utan att göra avkall på våra egna och kunders behov. Efter en noggrann planering och en hel del kodning är det äntligen dags, skriver ABS Wheels.

Annons

Företaget har nu en skräddarsydd plattform som går att ställa om för olika språk, betalningsalternativ, frakt samt lokalanpassade retur- och köpvillkor. Den nya plattformen ska vara byggd med hjälp av ramverket Laravel.

I och med den nya e-handelsplattformen tror jag att vi har stora förutsättningar att rikta in oss mot en bredare marknad, och på så sätt ta oss närmare vår vision om att bli den mest eftersökta och tillförlitliga däck- och fälgleverantören i Europa, säger Andie Lahdo, grundare och vd på ABS Wheels.

De nya länderna ska vara Norge, Finland, Danmark, Polen, Storbritannien, Holland, Belgien, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal och Frankrike. E-handelsföretaget ger Abswheels.nl som ett exempel de uppenbarligen vill visa upp. Men du kan alltså också se den nya sajten på till exempel Abswheels.no och Abswheels.fi. Den svenska sajten ligger dock kvar på den gamla plattformen.

Med en databas innehållande över 90 miljoner däck och fälgkombinationer kunde vi snabbt ställa in och anpassa våra utländska sajter mot landspecifika bilparker och produktutbud. Allt bygger på en relativt enkel sökning med bilens registreringsnummer, säger Andreas Feuer, E-commerce Architect på ABS Wheels.

Annons