E-handlaren rullar in i Polen – med ny elektrisk butik

"Kommer nå en stor befolkning".

Svenska Ecoride trampar vidare med sina expansionsplaner. Den här gången utanför Nordens gränser. Elyckeltillverkaren, som under sitt senaste redovisade räkenskapsår omsatte strax över 200 miljoner kronor, rullar nämligen söderut och in i Polen.

E-handlaren öppnar idag en sprillans ny butik i Gdansk. Den första i sitt slag utanför Sverige. Precis som konceptbutikerna i Göteborg, Stockholm och Malmö kommer man förutom att ha ett brett utbud av elcyklar, även att erbjuda service på stålhästarna.

Annons

Vi är mycket glada över att öppna vår första butik i Polen. Tillsammans med de nya återförsäljarna i Sopot och Gdynia kommer vi att kunna nå en stor befolkning med liknande behov och vanor som målgruppen i Norden, kommenterar Linda Schweitz, commercial manager på Ecoride.

Ökat intresse

Att Ecoride, som grundades 2008, väljer Polen som nästa destination faller ganska naturligt enligt bolaget själva. Polackernas intresse för eldrivna hojar har ökat rejält på senare tid.

Enligt en rapport från det polska Bikeboard såldes det cirka 90 000 elcyklar i Polen under 2020, vilket var en ökning på 52 procent jämfört med 2019.

Målet är att sälja 300 cyklar i år via butik, e-handel och återförsäljare. Med rådande inflation i Polen och ökade priser på drivmedel vill vi kunna erbjuda en smart och enkel produkt för miljön, plånboken och hälsan, säger Pawel Kowalcyk, country manager i Polen, i en kommentar.

Annons