E-handlaren satsar på nytt megalager i staden

Ska spara 30 miljoner om året.

Alla vägar bär till Eskilstuna. I alla fall om man frågar Footway. E-handlaren flyttar nu all sin lagerverksamhet till staden, och alla skor ska in- och utlevereras från lagret i staden – till bolagets 24 marknader.

Denna omlokalisering möjliggör effektivare och mer hållbara logistiklösningar för samtliga av Footway Groups tolv e-handelsbutiker, framgår det av ett pressmeddelande.

Annons

Första veckan i januari flyttade man över 300 000 produkter från sitt tidigare Postnord-driftade TPL-lager i Helsingborg till Eskilstuna. Det sörmländska lagret är totalt 48 000 kvadratmeter stort, och hanterar sedan snart ett år tillbaka även alla returer.

Kapaciteten i vårt nya lager är cirka sju till tio gånger dagens volymer. Så det finns gott om plats för andra e-handlare och produktleverantörer att få nytta av den infrastruktur vi nu byggt för den nordiska och europeiska marknaden, kommenterar logistikchefen Jesper Dahlkvist.

Genom att flytta hela lagerrasket till Eskilstuna så räknar Footway-koncernen med att minska sina kostnader med 30 miljoner kronor per år. Det nya lagret har en lägre hyreskostnad och ska minska administrationen. Samtidigt räknar bolaget med att få ner sina fraktkostnader med mellan 5 till 7 procent på årsbasis, motsvarande 10 till 15 miljoner kronor.

Annons