E-handlaren täljde guld under pandemin – nu avgår VD:n

Han tar över tillfälligt.

Dynamic code, som producerar och säljer självtester baserade på DNA-teknik, får se sig om efter en ny vd. Louise Nylén har nämligen valt att lämna sitt uppdrag. Hon blir dock kvar i bolaget under första kvartalet nästa år.

Efter mycket moget övervägande har jag valt att anta en ny utmaning som var svår att tacka nej till. Min resa på Dynamic Code har varit både spännande och utmanande. Det är ett svårt val att lämna bolaget, säger Louise Nylén, i ett uttalande, om sitt beslut.

Annons

Hon säger att hon är stolt över att bolaget gjort "en stor samhällsinsats" under pandemin och byggt ett starkt fundament med sin tekniska plattform.

Men framförallt är jag stolt över alla fantastiska medarbetare och den organisation som är på plats för kommande fas, fortsätter hon.

Nu har en rekryteringsprocess inletts, för att hitta en lämplig ersättare. I samband med detta tar även Dynamic codes finanschef, Per Alnefelt, över som tillförordnad vd.

Dynamic code gick från 26 till 286 miljoner kronor i omsättning under 2020, samtidigt som man gjorde en vinst på 138 miljoner. Under 2021 steg försäljningen till 375 miljoner, medan resultatet sjönk till 100 miljoner. I år har det dock gått betydligt tyngre. Bolaget omsatte drygt 8 miljoner under det andra kvartalet och rörelseresultatet rasade från 43 till minus 37 miljoner, efter att avtalet med Folkhälsomyndigheten löpt ut.

Jag vill rikta ett stort tack och önska lycka till framöver till Louise. Vi har en stark organisation och en dedikerad ledningsgrupp som fortsätter vårt arbete framöver, samtidigt som vi nu letar vd till detta spännande uppdrag, säger Petter Lundström, styrelseordförande i Dynamic code.

Annons