E-handlaren vräktes – begärs nu i konkurs: ”Det är med sorg”

"Ett tufft år med många personliga motgångar".

Det är inte lätt att vara handlare just nu. Vi har rapporterat om ett flertal konkurser den senaste tiden och nu har ytterligare en aktör gått samma öde till mötes. Det rör sig om Klintehamnsbaserade Bikeoholic, som såg dagens ljus år 2015.

Det gotländska bolaget hade både en fysisk butik och e-handel. Men i våras blev man vräkta från sin fysiska butik, då man inte kunnat betala hyran på ett halvår.

Annons

End of a second era! I dag flyttade Bikeoholic ut ur lokalen på Donnersgatan. Ibland kommer livet emellan alla planer och idéer man kan ha. För mig har det varit ett tufft år med många personliga motgångar och då blir det lätt så här. Hur som helst så räknar jag med att öppna upp butiken på ett nytt ställe om ett tag, skrev Jonas Moberg, som drev Bikeoholic, på bolagets Instagram då.

Mycket riktigt öppnade man därefter en pop-up på Re:Market, men till slut gick det inte längre. Och på tisdagen var det definitivt över.

Det är med sorg jag meddelar att Bikeoholic i dag begärts i konkurs, skriver Jonas Moberg, i ett mail till Helagotland.se.

Den senaste redovisningen som bolaget gjort är för perioden 1 september 2019 till 31 augusti 2020. Då omsatte man drygt 2 miljoner och gjorde en förlust på 110 000 kronor.

Annons