E-handlarens galna midsommar: Levererade 29,4 ton potatis

Rusning efter oväntad frukt.

Pandemin, och kanske även det varma vädret, verkar ha fått fler än vanligt att fira midsommar i Stockholms skärgård. Åtminstone om man ska döma av Mathems siffror, som vittnar om nya rekord för företagets skärgårdsleveranser. De är nu inne på sitt sjätte år och ökade med 30 procent från förra året.

I år körde Mathems båtar ut bland annat 1,6 ton färskpotatis, 868 kilo sill och 418 kilo jordgubbar till de midsommarfirande skärgårdsgästerna. Det totala antalet leveranser summerades till 630, vilket kan jämföras med 477 förra året.

Annons

Efterfrågan på våra skärgårdsleveranser har hittills varit enorm även i år, vilket är roligt eftersom vi har ökat vår kapacitet markant. Vi räknar med att Stockholms skärgård kommer att vara en mer populär destination i sommar än vanligt. Under midsommarveckan har otroliga mängder midsommarmat levererats, och ganska förväntat var det färskpotatisen som var mest populär. Lite mer oväntat verkar även vattenmelon ha varit en favorit på årets midsommarbord - nästan 900 kg har levererats ut till våra skärgårdskunder, säger Johan Littorin, försäljnings- och marknadsdirektör för privatkunder på Mathem, i ett pressmeddelande.

Totalt i Sverige levererade Mathem under midsommarveckan 29,4 ton potatis, 20,5 ton vattenmelon, 11,9 ton sill och 5,6 ton jordgubbar. I de siffrorna är även ovan nämnda skärgårdsleveranser inräknade.

Annons