E-handlarens galna vadslagning: ”Någon måtta får det vara”

Dubblade omsättningen och lärde sig en läxa.

Solen gassade från en klarblå himmel och temperaturen tickade stadigt uppåt. Då var det dags för Bank Bergström, vd på Nordic Nest att cykla de 13 milen han har från hemmet i Växjö till arbetsplatsen i Kalmar. Anledningen? Ett förlorad vad där vd:n själv hade missbedömt hur stor e-handlarens försäljning skulle bli i maj. Teamet trodde att bolaget skulle mer än dubbla sin omsättning, men Bank Bergström trodde inte att det var möjligt.

Så jag sa att gör vi det så cyklar jag till Kalmar. Till saken hör att min cykelerfarenhet är ganska begränsad. Jag har cyklat till lekplatsen med mina barn ett par gånger så det här var en ny nivå för mig, säger han till Ehandel.

Annons

Cykelturen inleddes klockan sex på morgonen och avslutades strax efter klockan 14 då Bank Bergström och hans kollega Jenny Pörn, som frivilligt ställt upp som följeslagare, rullade den sista biten in till kontoret.

Jenny är en van cyklist så hon lade upp rutten och gav även tips gällande kost och dryck. Det var trevligt med sällskap.

Intresset för cyklisternas ansträngningar var stort bland företagets anställda, som både följde duon digitalt via Instagram och stod redo att heja fram dem till mållinjen under eftermiddagen.

Fick du cykla hela vägen tillbaka sen också?

Nej, jag hade faktiskt förhandlat till mig skjuts. Någon måtta får det vara. Och det ingick inte i vadet heller.

Eftersom förlusten egentligen berodde på att det hade gått bra för Nordic Nest, tar Bank Bergström av allt att döma situationen med ro. Några planer på fler vadslagningar med 13 mil cykeltur som insats är dock inte aktuella i dagsläget.

Det har kommit en del förslag om att vi ska slå vad om andra saker, men det har jag lärt mig nu att man vågar ju inte slå vad med det här gänget, avslutar han.

Annons
Annons