E-handlarens lyft efter oväntade videon – ”det är vi sjukt glada över”

"Har gått över förväntan".

I februari skrev vi om Albin Sandell som efter att SweJoy havererat nu dragit igång sin helt egna satsning ComFoo. Men hur har det egentligen gått? Vi hörde av oss och fick väldigt positiva besked.

Det har gått över förväntan för oss faktiskt. Vi ska precis påbörja vår andra produktion, vilket är en rätt stor sak för oss eftersom vi producerar rätt många ton åt gången. Så vi är väldigt glada att vi har kommit dit och att vi fått ruljans på lagret. Vi var lite oroliga innan att vi inte skulle inna sälja av allt innan bäst före datumet, men dit kommer vi, säger Albin Sandell, grundare och VD på ComFoo, till Ehandel.

Annons

Återkopplingen från kunderna till företaget har också varit god.

Särskilt sedan vi började skicka med lite större visitkort, där vi skriver "tack för att du är med och gör drömmen möjlig". När kunderna ser att det inte är ett stort företag som ligger bakom de här produkterna, utan en person som har tagit fram dem.

Vi ser också att vi fått mycket bättre feedback än vad vi hade förväntat oss. Vi vet att vi har bra produkter, men när man lanserar första gången kan det ofta uppstå småfel. Men har fått bra omdömen och kunderna kommer tillbaka och beställer igen.

"De är väldigt glada"

Och nöjda kunder har resulterat i pengar i kassan. Faktum är att man i dagsläget ser ut att kunna nå ett positivt resultat redan under sitt första verksamhetsår. Förutsatt att man inte blir sittande med ett större lager mot slutet av året.

Vårt första bokföringsår, alltså 2020, började vi sälja först i december så där har vi ett stort minusresultat. Men det var väntat och det ser vi också ut att vända till plus i år, berättar Albin Sandell.

Sen har vi också med oss tre investerare som i och med att det gått bättre än förväntan varit snälla och satt in mer pengar vissa månader när vi har haft mer att betala. Och de har gjort det med glädje, eftersom vi haft så fina siffror. De är väldigt glada att det går bra.

Fick oväntad PR

Man har även fått lite viktig draghjälp på vägen, som kom från ett oväntat håll. Närmare bestämt Youtube-kanalen Emma och Konrad.

Vi fick extra skjuts tack vare att en "youtuber" såg vår reklam, testade att leva på vår produkt i 30 dagar och gjorde en video på detta. Det gav oss gratis PR, helt enkelt. Det kom från ingenstans och det är vi förstås sjukt glada över. Det gav oss ett stort lyft.

Annons

Just nu planerar bolaget för att ta fram nya smaker, men vill samtidigt öka omsättningen innan man utökar sortimentet mer. Anledningen är de stora produktionsvolymerna för det ännu lilla företaget.

Vi planerar för fler smaker och ser över recepten för att se vad vi kan göra bättre. Det kommer in nytt hela tiden. Nytt protein, nya havreversioner med mera. Och vi måste kunna ta fram fler smaker så att kunderna inte blir uttråkade. Men det blir också dyrt, säger Albin Sandell och avslutar:

Sen har vi sett också att det skrivits en del om beredskap på senare tid, inte bara kopplat till pandemin. Utan även när Coop låg nere och vissa som bara kunde få tag i mat i sin lokala Coopbutik kunde inte göra det, så där sitter vi och funderar på att ta fram en produkt för det ändamålet.

Annons