E-handlarna är positivt laddade: “Det väntar ett riktigt stresstest”

"Fler paket än tidigare kommer att handlas på nätet".

Svensk Handels rapport Handelsbarometern är nu släppt för oktober månad. Undersökningen tar tempen på stämningen i handeln och det har förstås varit lite ledsna miner den senaste tiden med tanke på coronapandemin.

Nu meddelar man dock att handlarna ser något ljusare på tillvaron. Förmodligen till stor del på grund av stundande shoppinghögtider.

Annons

Framtidsutsikterna i butikshandeln har varit mörka sedan coronakrisen slog till och det är glädjande att vi ser en liten ljusning. Handlarna blickar mot årets viktigaste period med Black Friday och julhandeln, men det är fortfarande osäkert hur pandemin kommer att påverka försäljningen, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i en kommentar till rapporten.

Samtidigt rapporterar Svensk Handel att försäljningen på nätet har ökat markant de senaste månaderna och att tongångarna bland e-handlarna är positiva. E-handlarna har just nu en stark tro på den framtida försäljningen.

Allt talar för att fler paket än tidigare kommer att handlas på nätet under årets Black Friday och julhandel. För alla aktörer inom leveranskedjan av e-handelspaket väntar ett riktigt stresstest, säger Karin Johansson.

Annons