E-handlarna bakom Komplett startar Babybutik på nätet

Ole Sauar, Eric Sandtrø och Jan Tore Kopperud är tre av grundarna till Komplett som nu gett sig in på en helt annan marknad än hemelektronik. De försöker numera kränga babyprylar som barnvagnar, leksaker och produkter till blivande mammor via en ny nätsatsning.

Vid närmare eftertanke är det kanske inte så långt ifrån hemelektronik som man tror. Ole Sauar, tidigare VD för Komplett, förklarar bakgrunden till deras nya satsning:

Annons

”Vi har värderat flera olika produktområden, men fastnade till slut för barn- och babybranschen då vi insåg att det finns utrymme för en riktigt vass e-handelsbutik. Vårt mål är att förändra branschen med ett stort lagerfört sortiment, supersnabb leverans, prisgaranti och hög servicenivå”

Det låter, inte överraskande, som ett försök att applicera Kompletts koncept på babybranschen vilket säkert kan fungera. Deras butik går under namnet Jollyroom.se och har en stilren design. Vi tycker faktiskt att den påminner lite om Komplett/Inwarehouse. De erbjuder även fri frakt på beställningar över 1000kr vilket förmodligen kan locka till köp eftersom bilstolar och barnvagnar är ganska stora och dyra.

Butiken som öppnade redan första januari, i år, sägs ha haft en riktigt bra start. De påpekar även att de har det bredaste sortimentet på denna marknad vilket verkar vara deras primära konkurrensfördel. I dag har de 7000 produkter på lager för direkt leverans.

”Vi skall ta en ledande position inom e-handel av barn- och babyprodukter i Sverige och har redan hunnit leverera mer än 10 000 ordrar” säger Ole Sauar avslutningsvis, i deras pressmeddelande.

 

Källa (market)

Annons