E-handlarna jublar över Årets klapp: ”Väldigt lyckliga”

"Ett självklart beslut".

I dag stod det klart att årets julklapp, enligt HUI, är sällskapsspelet.

Sällskapsspel är en klassisk julgåva som nu återupptäcks av nya generationer. I en omvärld präglad av krig, våld och ekonomiska svårigheter blir sällskapsspelet en möjlighet att för en stund koppla bort världen utanför och istället uppleva samvaron med nära och kära. Sällskapsspelen står för trygghet men också för eskapism och utveckling, konstaterar HUI:s vd Emma Hernell, i ett pressmeddelande.

Annons

Ehandel bestämde sig för att kontakta e-handlare som säljer sällskapsspel, för att ta reda på hur de reagerar på beskedet.

Mattias Gladh, grundare av och vd på Spelexperten i Gävle, är inte helt oväntat väldigt glad över beslutet.

Vi är väldigt lyckliga över beskedet. Sällskapsspel har för oss alltid varit årets julklapp. Vi tror att försäljningen kommer öka en hel del. Sällskapsspelet är redan väldigt förknippat med julen för många och nu får alla en påminnelse om det. Försäljningen har varit stabil under året trots det ekonomiska läget. Dom höga nivåerna under pandemin är vi ikapp igen, säger Mattias Gladh till Ehandel.

"Mycket glädje och sysselsättning"

På Webhallen, som bland annat säljer sällskapsspel, är det också stor glädjeyra.

Vi är såklart mycket exalterade över det här helt självklara beslutet från HUI. För oss är även brädspelsentusiaster gamers, och därav en naturlig del av vårt community. Juletid är också en familjetid, och det är få produktkategorier som har samma potential att samla alla kring ett bord. Även på kostnadssidan är detta en mycket relevant kategori i dagens Sverige. Det är mycket glädje och sysselsättning för en relativt blygsam summa pengar, säger Webhallens marknadschef Mikael Karlsson till Ehandel.

Hur påverkar Årets julklapp er julförsäljning, tror du?

Det kommer med stor sannolikhet att ha en positiv effekt. Webhallen har redan ett starkt fotfäste i den här kategorin, så det ska bli otroligt spännande att se vilka ökningstal vi kan nå.

Han säger att spelkategorin ångar på för Webhallen, inte minst på e-handelssidan.

Det talar för att det fortfarande finns något i det traditionella sättet att spela tillsammans som inte kunnat replikeras till 100 procent på annat håll. Vi kommer fortsätta utveckla och utöka det sortimentet under en lång tid framöver, avslutar han.

Annons
Annons