I dag: E-handlarna slår sig ihop – lanserar gemensam leverans

Mat- och apoteksvaror i samma order.

De två Axfood-aktörerna Mat.se och Apohem har bestämt sig för att satsa på gemensamma leveranser. Tanken är att konsumenterna ska kunna få både mat och apoteksvaror i samma paket. Tjänsten lanseras inledningsvis som ett pilottest i Stockholmsområdet.

För oss på Mat.se är det viktigt att ligga i framkant gällande utvecklingen av e-handeln, och vi testar gärna nya och innovativa lösningar. Att samleverera och göra våra kunders vardag enklare är viktigt för oss, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se, i ett pressmeddelande.

Annons

"Bra för miljön"

Mer exakt kommer ett urval av kunderna hos Mat.se att kunna lägga till varor från Apohem i samband med att de gör en matbeställning.

Vi söker kontinuerligt efter sätt att göra det enklare och smidigare att vara Apohemkund. Att kunna lägga till våra apoteksprodukter i sin befintliga matkasse gör livet lite enklare. Dessutom får Apohempaketet åka med en befintlig leverans, vilket är bra för miljön, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem.

Testet med samleverans inleds i dag och kommer att pågå till hösten. I höst flyttar Apohem in i ett nytt e-handelslager på 10 000 kvadratmeter i Årsta. Då kommer företaget att bli granne med e-handelslagren för Axfood-butikerna Mat.se, Willys och Hemköp.

För att möta kundernas behov på bästa sätt är det viktigt att vi hittar synergier och nya samarbeten inom Axfoodkoncernen. Det gäller inte minst utvecklingen av e-handeln, som växer kraftigt inom både mat- och apotekssegmenten. Vi vill nu snabbt ta ut den här tjänsten till kunderna för att få in feedback och kunna vidareutveckla vårt erbjudande, säger Frida Ridderstolpe, e-handelschef på Axfood.

LÄS ÄVEN: Nätapoteket flyttar in i nytt lager - förbereder rejäl expansion

Annons