E-julhandeln krossar alla rekord hos CoolStuff

Som vi skrev i fredagens nyhetsbrev står vi nu i epicentrum av e-julhandeln. Det exploderar rent ut sagt hos många nätbutiker. En e-handlare som verkar känna av julbävningens fulla kraft är CoolStuff som idag närmar sig ännu ett nytt rekord.

Patrik Weiland är kundtjänstansvarig och sociala medier-guru hos nätbutiken CoolStuff och har de senaste dagarna twittrat ut diverse fantastiska siffror gällande försäljningen och julhandeln.

Vi kontaktade Kajsa Knapp, medgrundare och ägare av CoolStuff, och Patrik Weiland nu på morgonen för att höra hur stämningen är på lagret denna måndag som ser ut att gå mot nytt rekord.

Annons

– Vi säljer som aldrig förr. Hittills är vårt all time high, i vår 10-åriga historia, fortfarande Black Friday. Då hade vi en order var 10:e sekund det dygnet! Läste någon tweet om att Sveriges största e-handlare CDON hade 1 order varje sekund, så det är alltså inte så illa pinkat från vår sida i så fall, meddelar Kajsa Knapp.

Patrik Weiland meddelar samtidigt att det skickas runt 300 pallar idag och veckan som gått har det skickats 120 380 artiklar med en vikt på 67 524 kilo. Men det är inte bara lagret som går varmt utan även kundtjänsten ska hålla låda dagen lång.

– Ur kundtjänstperspektiv kan jag säga att vi svarar på cirka 300 mail om dagen. Snittsvarstiden ligger på 4 timmar och 33,1 procent har svar inom 1 timme, säger Patrik som verkar ha läget under kontroll en dag som denna.

Lutar åt rekord igen

Både Kajsa och Patrik tror att CoolStuff går mot ett nytt rekord idag och därmed slår all time high ifrån Black Friday. Oavsett rekord eller ej så jobbas det mycket hårt på lagret hos CoolStuff i Malmö. De kör nu tvåskift och har runt 90 personer på lagret under ett dygn.

– Julhandeln (nov och dec), har vi ökat 26 procent jämfört med 2013. Jippi! Det är högre ökning än vanligt. Jag tror att en del beror på att vi det senaste året har flera saker som har förbättrats avsevärt i företaget. Bland annat ökning av sortiment och produktfoto och videos, säger Kajsa Knapp.

CoolStuff har även genomfört en stor redesign med en responsiv nätbutik som resultat. Ungefär hälften av besökarna ska just nu komma in via mobila enheter och då skadar det förstås inte med en anpassad sida. Kajsa meddelar att konverteringen fortfarande inte är som på desktop och tablet när det kommer till mobilen men att den ökar hela tiden.

Vi önskar Kajsa och Patrik fortsatt lycka till och nedan bjuder de på några bilder direkt ifrån lagret. Tyvärr ser man bara paket överallt men det är precis som det ska vara under julhandeln.

Annons

Paket och pallar överallt

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!