eBay Now lovar leverans samma dag

E-handelsjätten eBay har lanserat tjänsten eBay Now och lovar leverans samma dag, med lite flyt inom en timme. Tjänsten är just nu i teststadiet men boende i San Francisco behöver inte längre lämna sina grottor för att få hem varorna samma dag efter det att köpsuget slagit till.

I förra veckan skrev vi om Instacart som börjat med leverans inom en timme, nu är det alltså dags för nästa aktör som erbjuder näst intill omedelbar tillfredställelse. E-handelsjätten eBay håller just nu på och testar tjänsten ebay Now, en iOS app som betatestas och låter boende i San Francisco få produkter från lokala butiker levererade hem samma dag.

För att kunna nyttja tjänsten måste kunden beställa för minst 25 dollar och frakten för att få hem sina varor samma dag går på 5 dollar. De erbjuder just nu sina betatestare 15 dollar i rabatt på sin första order och slänger även in fri frakt på de tre första beställningarna.

Annons
Annons

Några av butikerna som eBay har slutit avtal med är Macy's, Target, Best Buy, Bloomingdales och Toys'R'Us.

Amazon halkar efter

eBay utmanar nu på allvar Amazon som bygger distributionscentraler på flera håll i landet för att snabba upp sina leveranser. Konkurrensen från eBay och mindre aktörer som Instacart och Get It Now tvingar Amazon att snabba upp och kan korta väntetiden för Amazons kunder.

Att tillhandahålla ett distributionsnät för att kunna erbjuda leverans samma dag över hela USA skulle dock bli väldigt dyrt, och något som Amazon själva säger inte kommer att vara ekonomiskt gångbart. Men det är förmodligen något som inom en snar framtid kommer att vara verklighet i de flesta storstadsområdena.

Källor: TechCrunch, The Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!