eBay shoppar begagnat i Belgien under semestern

Den amerikanska e-handelsjätten eBay har börjat sommaren med att spenderat lite pengar i Europa. Nyligen meddelade företaget att man köpt upp de två belgiska annonssajterna 2dehands.be och 2ememain.be, nederländska och franska för second hand.

Belgen är inte en av Europas största e-handelsmarknader men det hindrar inte eBay från att köpa upp två av landets mest populära annonssajter, 2dehands.be och 2ememain.be.

Båda sajterna kommer att ingå i eBays annonsnätverk som består av lokala annonssajter i mer än 25 länder och 1000 städer. De kommer dock att fortsätta vara fristående.

Annons

– 2dehands.be och 2ememain.be förblir fria lokala belgiska sajter, och genom att gå samman med eBay Classifieds Group, kommer de att dra nytta av den innovativa tekniken som finns i hela eBays globala portfölj, säger eBay i ett uttalande.

Satsar internationellt

Villkoren för förvärvet har inte avslöjats men eBay säger att man kommer fortsätta att investera i sajterna som i dag lockar runt 5,5 miljoner unika besökare i månaden tillsammans. Sajterna får anses vara ganska populära med tanke på att Belgien har cirka 11 miljoner invånare.

Internationell expandering har på senare år blivit en viktig del i eBays strategi när det gäller annonssajter. I mars berättade företaget att 64 procent av deras inkomster från marknadsplatser kommer från sajter utanför USA. En utveckling man planerar att driva ytterligare, tidigare i år investerade man bland annat i Indien, och nu alltså även i Belgien.

Källa: TC, TNW

Annons