eEquity ska dubbla sitt kapital med ny miljardfond

Mer pengar att vänta till duktiga e-handlare.

Tidigare idag meddelade Verdane att de stängt en ny fond på 3 miljarder kronor, som ska investera i bland annat nordiska e-handelsföretag.

LÄS ÄVEN: Ny mångmiljardfond ska investera i e-handel

Annons

Riskkapitalbolaget eEquity, som har e-handel som fokus, ryktas nu vara på gång med en ny fond som ska ligga på 1,5 miljarder kronor. Detta rapporterar nyhetssajten Bloomberg.

Sista investeringen i den tredje fonden

Eequitys grundare Patrik Hedelin vill inte kommentera huruvida man ska starta en ny miljardfond, rapporterar Dagens industri, som luskat i frågan. Av allt att döma verkar det dock som att det stämmer att en ny fond är på gång:

- Vår avsikt är att fortsätta bygga eEquity som en ledande sektorfond inom e-handel. Just nu arbetar vi med att genomföra vår tionde investering, som kommer att bli den sista i vår tredje fond, säger Patrik Hedelin.

Den nya fonden, som i så fall blir den fjärde, ryktas alltså ligga på 1,5 miljarder kronor. En summa som skulle innebära att eEquity dubblar det kapital som man idag förvaltar. Eequitys befintliga tre fonder ska ligga på totalt 1,4 miljarder kronor.

Kapitalet till den nya fonden ska, enligt källor till Bloomberg, vara klart till sommaren 2018.

Annons