eEquity stänger ny fond – 560 miljoner ska investeras i e-handel

eEquity, med investeringar i bland annat Royal Design och Footway, har nu säkrat 560 nya miljoner som ska gå till e-handelsinvesteringar.

eEquity arbetar aktivt med sina portföljbolag för att bygga dem till nordiska marknadsledare genom att accelerera tillväxten och via selektiva tilläggsförvärv. Deras senaste exit var vitvarubolaget WhiteAway som genererade en avkastning på 4.5 gånger investerat kapital.

Denna värdeökning åstadkom man genom nordisk lansering, utökat sortiment, egna varumärken och tilläggsförvärv. Omsättningen ökade under denna tid från 150 miljoner danska kronor till över en miljard tre år senare.

Annons
Annons

-Stängningen av eEquity III ger oss en solid bas att utgå från för att kunna fortsätta att kapitalisera på vårt starka egengenerade transaktionsflöde och ger oss möjlighet att fortsätta att leverera hög avkastning till våra investerare, säger Patrik Hedelin, partner på eEquity.

eEquity grundades 2010 och har i sin investeringsportfölj bland annat bolag som Royal Design, Footway, Eleven, Caliroots och Outdoorexperten.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!