Ebay bannlyser vuxenartiklar – Playboy och Playgirl skonas

"Sexuell aktivitet, sexuellt innehåll eller sexuellt suggestiva poser".

Marknadsplatsen Ebay.com har i en ganska uppmärksammad ny policy bannlyst i princip allt vuxenmaterial på sajten. Den nya policyn har fått en del kritik och flera medier pekar på att den är något otydlig i sitt upplägg.

Förändringen gäller först och främst i USA och man har meddelat alla säljare som har produkter i kategorier som börjar på “Adult Only”. Exempelvis Adult Only DVDs & movies och Adult Only Magazines. En hel rad med kategorier som nu fasas ut helt.

Annons

Vi har reviderat vår policy för vuxenartiklar. Från och med den 15 juni 2021 är föremål som visar sexuell aktivitet, sexuellt innehåll eller sexuellt suggestiva poser inte längre tillåtna på Ebay.com. Allt annat under “Adult Only” kommer inte längre att vara tillgängligt som en kategori. Inga nya listningar tillåts i kategorin “Adult Only”, skriver Ebay till sina säljare.

Det som bannlyses är framför allt allting naket. Den röda tråden är sexuellt och naket innehåll vilket numera alltså ej får ta plats på Ebay.com, men som tidigare haft sina egna kategorier.

Anledning man ger för ändringen är något luddig, vilket förmodligen är det som fått flera att reagera.

Vi vill göra vuxenartiklar tillgängliga för dem som vill köpa dem och kan göra det lagligt, samtidigt som vi hindrar de som inte vill se eller köpa dessa föremål från att enkelt komma åt dem.

Ebay tillåter dock sexleksaker i vissa kategorier och viss naken konst. De listar samtidigt några specifika undantag på produkter.

Följande är exempel på tidskrifter och böcker som generellt inte innehåller sexuellt innehåll och kan listas i kategorin Magazines så länge som listningen inte visar nakenbilder: Playboy, Playgirl, Playguy, Mayfair, On Our Backs, Butt (magazine), Blue (magazine) Gayletter, Fantastic Men eller Penthouse.

Den nya policyn går att läsa i sin helhet här.

Annons
Annons