Ebay kan vara nästa jätte att omfamna Bitcoin

Ebay ska enligt rykten vara på väg att acceptera betalningar med den digitala valutan Bitcoin. E-handelsjätten har under den senaste tiden undersökt möjligheterna att integrera kryptovalutan med sin nyköpta betaltjänst Braintree.

Dell, Newegg och e-handlaren Overstock.com är exempel på stora företag som redan nu accepterar betalningar med Bitcoin, men det ser ut som att man snart får sällskap av ytterligare aktörer.

Igår berättade vi om att japanska Rakuten är nästa jätte att hoppa på betalningar med den digitala valutan med sitt amerikanska företag, Rakuten Super Logistics. Något många tror är första steget till att även moderföretaget kommer att göra det. Nu verkar det som att även Ebay kommer att göra något liknande.

Annons

Enligt Wall Street Journal ska Ebay, tillsammans med sina betaltjänster PayPal och Braintree, ha träffat en rad olika Bitcoinföretag för att diskutera en integrering av den virtuella valutan med betaltjänsten Braintree.

Vill inte kommentera

Enligt ryktena kommer varken Ebay eller PayPal till en början att acceptera Bitcoin, men att Braintree som Ebay köpte för 800 miljoner dollar i september 2013, hoppar på tåget skulle vara ännu ett uppsving för kryptovalutan. Ebay har dock valt att inte kommentera uppgifterna närmare.

– Vi tror att Bitcoin kommer att spela en viktig roll när det gäller betalningar i framtiden, men vi har inget att meddela i dagsläget, säger Jennifer Hakes, talesperson för Ebay.

Källa: Reuters

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!