eEquity köper i PriceRunner: “Redo att öka lönsamheten exponentiellt”

Nu en av majoritetsägarna.

Investmentbolaget Nordstjernan säljer sin andel på 35 procent i jämförelsetjänsten PriceRunner. Köpare är riskkapitalfonden eEquity och PriceRunners vd Nicklas Storåkers. E-handelsprofilen Paul Fischbein ska även vara med på ett hörn i transaktionen.

Det är eEquitys fjärde fond som nu tagit "en betydande minoritetsandel" i PriceRunner. Ett företag som ursprungligen grundades av eEquity Partnern Magnus Wiberg 1999.

Annons

Vi har haft stort mervärde av att ha Nordstjernan som en av våra huvudägare. Likaså är vi exalterade över att eEquity, med utpräglad erfarenhet av både e-handel och PriceRunner, kommer att stödja PriceRunners framtida resa, säger Nicklas Storåkers, vd och delägare i PriceRunner.

Efter transaktionen är majoritetsägarna Karl-Johan Persson, eEquity och Nicklas Storåkers.

Nicklas mål är att skapa världens mest älskade jämförelseshoppingtjänst. Teamet har redan förbättrat webbplatsens kvalitet avsevärt vilket redan har genererat en större användarbas. Nu är vi redo att etablera PriceRunner som den ledande aktören inom den här sektorn och att öka lönsamheten exponentiellt, säger Magnus Wiberg, Partner på eEquity och medgrundare av PriceRunner.

Annons