Eequity säljer av Refunder: ”Nu är företaget tre gånger så stort”

Tas över av Europagigant.

Investmentbolaget eEquity säljer cashback-sajten Refunder till Top Online Partners, som sedan tidigare äger TopCashback och uppges vara marknadsledande i Europa inom sin nisch. Det framgår i ett pressmeddelande. I det skriver eEquity att till en början säljer en minoritet av bolaget, men att planen är att den nya ägaren ska ta över hela verksamheten inom en treårsperiod.

Vi investerade i Refunder i januari 2017 då de hade 23 miljoner kronor i omsättning. Nu är företaget tre gånger så stort, mycket lönsamt och investeringen kommer att ge en avkastning på 3-5 gånger för oss. Vi har varit mycket aktiva i Refunder och har spelat en nyckelroll för att ändra strategin från enbart tillväxt till en lönsam hållbar tillväxt. Med vår e-handelsexpertis hjälpte vi också bolaget att utveckla sitt erbjudandet till e-handlarna, säger Magnus Wiberg, Managing Partner på eEquity, i en kommentar.

Annons

Refunder grundades av Fredrik Ohlsson och Victor Dahlborg 2014 och har sedan dess vuxit till 600 000 medlemmar i Sverige och nära tusen anslutna återförsäljare. Företaget har sedan 2018 även verksamhet i Polen.

Att bli en del av TopCashback Group, en av de största aktörerna inom vår nish i världen, ger oss en enorm styrka på den nordiska marknaden. Nu kommer vi bli en ännu mer intressant försäljningskanal för de stora e-handlarna, och erbjudandet till våra 700.000 medlemmar kommer att bli mycket bättre än någonting annat på marknaden. Vi har mängder av spännande funktioner som vi kommer att lansera på Refunder det kommande året, säger Fredrik Ohlsson.

TopCashback grundades i Storbritannien för 16 år sedan och har i dag över 15 miljoner medlemmar. Top Online Partners Group är verksamt i bland annat Storbritannien, USA, Tyskland, Kina och Ryssland.

LÄS ÄVEN: Refunder tar in 37 miljoner via ny storsatsning av eEquity

Annons