eEquity satsar stort och säljer av mindre bolag

Riskkapitalbolaget eEquity har under senare tid ökat sin portfölj med större bolag, och som ett led i den satsningen, har man börjat släppa tillbaka de mindre fiskarna igen. Nu avyttrar eEquity sitt innehav i RollUp-Kungen AB, ett e-handelsbolag inom portabel display.

Redan i höstas sålde investmentbolaget eEquity delar av sin e-handelsportfölj. Branschkollegan Verdane ska ha betalat runt 150 miljoner kronor för att bli delägare i de fyra e-handelsbolagen Whiteaway, Eleven.se, Royaldesign och Caliroots.se.

Eequity kvarstår som ägare i de bolagen men så ska inte vara fallet när man nu säljer sitt innehav i företaget RollUp-Kungen till en grupp lokala investerare i Blekinge

Annons

– eEquity har under senare tid ökat sin portfölj med större bolag och därför ser man ett värde i att nu låta de mindre bolagen återgå till en mer lokal förankring. För de mindre bolagen ger detta ökade möjligheter till expansion och verksamhetsutveckling, säger Alex Nerö, som kvarstår som VD för RollUp-Kungen AB.

Siktar på 100 miljoner

RollUp-Kungen startade som första e-handelsbolag inom portabel display 2007 och eEquity har sedan 2010 haft en stor ägarandel i företaget. Verksamheten är etablerad i främst Sverige och Danmark men man har även franchisetagare i Norge. Målet är att nå en omsättning på 100 miljoner kronor.

– Fokus blir att utveckla vår etablerade marknad samt flytt till nya och ändamålsenliga lokaler för att öka effektivitet och produktivitet. Parallellt fortsätter vi analysera nya marknader, säger Alex Nerö.

Källa: Press

Annons