Effekten av omdömen under kundens köpresa och hur du kan påverka den

I en allt mer kundorienterad värld är det viktigare än någonsin att kunna ta vara på kundinsikter för att utforma produkter och lösningar, samt köpupplevelsen i sin helhet. Därför har Trustpilot, världens mest inflytelserika omdömesplattform, genomfört en undersökning med 1000 svenska konsumenter och frågat dem om hur de använder sig av omdömen när de bestämmer sig för vad de ska köpa och vem de ska köpa från.

Det finns ingen tvekan om att kundomdömen påverkar människors köpbeslut: vi vet t.ex. att 9 av 10 konsumenter läser omdömen och att 40 % kollar på omdömessajter innan de gör ett köp. Men det har hittills inte gjorts någon studie som analyserar faktorerna som påverkar online-konsumenten före ett köp.

Sammanlagt betyg, antal omdömen, positiva vs negativa omdömen… vilka av dessa faktorer påverkar människors köpbeslut?

Ökad konkurrens och brist på förtroende i reklam påverkar idag kundresan och beslutsprocessen. Människor kan enkelt jämföra företag på pris, kvalitet och kundupplevelse, vilket gör det svårare för företag att sticka ut online. Omdömen kan hjälpa dem att differentiera sig från konkurrenterna.

Det räcker inte att bara samla in omdömen för att lyckas. Många faktorer kan förstärka eller försvaga omdömenas effekt. Idag är det viktigt för varje företag att förstå dessa faktorer för att kunna göra kundomdömen till en kraftfull tillgång i sin marknadsföringsstrategi:

Är det sammanlagda betyget ens viktigt? Eller det totala antalet omdömen? Eller är det känslan i det individuella omdömet som är viktigast?

Denna studie, som du kan ladda ner här, ger svar på våra frågor och den kommer hjälpa dig att optimera din kundomdömesstrategi för att bygga upp förtroende hos dina potentiella kunder och rikta in dig på dem bättre.

Guiden kommer att hjälpa dig förstå:

  • var konsumenter letar efter omdömen innan de gör ett köp
  • vilka stjärnbetyg konsumenter litar mest på
  • huruvida negativa omdömen påverkar köpbeslut

Denna studie, som du kan ladda ner här, ger svar på våra frågor och kommer hjälpa dig att optimera din kundomdömesstrategi för att kunna bygga upp ett förtroende hos dina potentiella kunder och rikta in dig bättre på dem.

För svar på alla dessa frågor, ladda ner Trustpilots kundundersökning här