Efter 210 000 varor på fyra år – nu öppnar de för möbler online

"En viktig varugrupp för oss".

Efterfrågan på second hand online har ökat stadigt de senaste åren, i flera kategorier. Nu tar därför Secondhand.se, som drivs av Erikshjälpen, nästa steg och introducerar möbler i sin e-handel. Något som hittills inte varit möjligt.
Webbutiken öppnades 2018 och har hittills levererat 210 000 varor till nya ägare i landet - och fler ska det bli. Den 24 mars öppnar man nämligen försäljningen för möbler till kök, kontor, hall, vardagsrum och sovrum.

Möbler är en viktig varugrupp för oss totalt och vi ser också att det finns en stor efterfrågan på second hand-möbler online, både i söktermerna hos oss på secondhand.se och i sökmotorer generellt. Den efterfrågan vill vi kunna möta och därmed möjliggöra mer hållbara inköp av möbler för fler, säger Frida Espes, e-handelschef på Secondhand.se.

Annons

Inledningsvis är det möbelutbudet i butikerna i Borås, Vårby och Borlänge som kommer att finnas tillgänglig på nätet. Den här gången kommer dock varorna inte att skickas. Istället får man klicka hem sitt fynd online och sedan åka och hämta det på plats i någon av butikerna.

För vana Secondhand.se-kunder blir det här ett nytt sätt att handla. Men vi hoppas att vi på det här sättet också ska få nya kunder att hitta till våra butiker och samtidigt öka butikernas upptagningsområde. Secondhand.se blir som en marknadsplats och vi tror att kunden är beredd att åka lite längre för att hämta möbeln de verkligen vill ha.

Då låter tre butiker som ett ganska litet urval, men enligt Erikshjälpen ska det utökas. Och man vill även kunna skicka hem möblerna till de som önskar - men det kommer dröja ett tag till.

Vår förhoppning är att vi ska kunna ansluta fler butiker under hösten och att det framåt kommer att vara helt självklart att hitta möbler hos Secondhand.se. På sikt vill vi också kunna erbjuda frakt av möbler, men vi är inte där än, säger Frida Espes.

Annons