Efter 22 år på marknaden – nu byter e-handelstjänsten namn

"Det är full fart".

E-handelstjänsten Textalk Webshop byter namn och blir Abicart. Företaget skapar webbsidor, appar och e-handelsplattformar och har över 3800 webshoppar på cv:t. Deras första webshoplösning lanserades 1998.

Det är full fart inom hela Textalk-familjen och vi växer inom samtliga våra affärsområden. Att Textalk Webshop nu blir Abicart är en del i att vi tydliggör våra olika verksamheter i egna dotterbolag som vart och ett får i uppdrag att helt koncentrera sig på sina kunder och tjänster. Våra e-handelskunder kommer uppleva en förbättring av både tjänster och service när Abicart blir en renodlad leverantör av e-handelslösningar, säger Rikard Sigvardsson, vd på Abicart, i ett pressmeddelande.

Annons

Tjänsten etablerades under namnet Abicart i Norge under 2018 och i Indien förra året. Namnbytet i Sverige skapar med andra ord en förbättrad tydlighet för tjänsten. I samband med skiftet vill man även göra det ännu enklare att bli med e-handel.

Många tror att det är svårt och dyrt att starta en webbshop, men så behöver det inte alls vara. Att få förståelse och klarhet i hur lätt det är att komma igång med e-handel, är det som behövs för att våga ta steget över tröskeln. Vi vill göra e-handel tillgängligt för alla, så att människor kan följa sin dröm, säger Ida Wikman, ekonomichef på Abicart.

Annons