Efter 30 år i branschen – nu startar han ”oljeindustrins Ebay”

Varor för 500 miljoner till salu på sajten.

En global marknadsplats där överskottsmaterial från oljeindustrin kan tas till vara. Så såg ambitionen ut när Per Kåre Liland 2015 startade utvecklingen av sitt nya projekt. Efter ett par års arbete är han nu redo att lansera SurplusHub.com, som han beskriver som “oljeindustrins Ebay”. Det rapporterar vår systersajt Ehandel.com.

Vi har gått live med en första version av SurplusHub.com. Vi har utvecklat en avancerad, automatiserad och användarvänlig lösning som har fått ett mycket bra mottagande både här i Norge och i USA, Mellanöstern och Asien, som är de marknader vi hittills har fokuserat mest på, säger Per Kåre Liland.

Annons

Tanken med den nya plattformen är att utrustning ska kunna återanvändas i högre utsträckning än vad som tidigare varit fallet. På så sätt ska man slå ett slag för miljön samtidigt som företagen sparar pengar och resurser. På den nya sajten finns allt från tänger till containrar och betydligt mer avancerad utrustning tillgängligt att klicka hem.

Räknar med starkt resultat

Enligt Liland finns det stora vinster för alla inblandade med att sälja och köpa begagnad utrustning. Redan nu har den nya sajten fått beställningar till ett värde av 100 miljoner kronor från en rad stora företag. Via den nya portalen ska de både kunna köpa och sälja utrustning. Användarna får även hjälp med logistiken och det finns tjänster som ska säkerställa att utrustningen håller tillräckligt hög kvalitet.

Just nu ligger det utrustning på portalen till ett värde av långt över 500 miljoner norska kronor och det kommer att öka kraftigt de närmsta månaderna. Vi har budgeterat med att vår omsättning, som främst kommer från kommission, kommer att nå 20 miljoner nästa år och 50 miljoner år 2023, med mycket bra resultat.

LÄS ÄVEN: Originalartikeln "Norsk start-up satser globalt med 'eBay' for oljeindustrien"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!