Efter butiksdöden i galleriorna – nu kan Amazon ta över

Diskussioner pågår.

I USA har köpcentrum efter köpcentrum fått se sina besökssiffror sjunka under de senaste åren. I takt med att fler vänder sig till nätet för att handla har det blivit allt svårare att hitta hyresgäster till butikslokalerna.

Men nu kan problemet med butiksdöden i USA vara på väg mot en lösning - nämligen att Amazon tar över. Enligt uppgifter till The Wall Street Journal har e-handelsjätten i flera månaders tid varit i samtal med Simon Property Group, som beskrivs som den största köpcentrumaktören i landet. Samtalen ska ha handlat om att Amazon vill göra delar av fastighetsgigantens gallerior till citynära e-handelslager.

Annons

Enligt uppgift ska samtalen främst ha handlat om att göra om utrymmen som kedjorna J.C. Penney och Sears tidigare förfogat över, även om det också funnits ett intresse för att ta över butiksytor som i dag är upptagna.

Hittills har parterna dock inte enats om någon lösning. Varken Amazon eller Simon Property Group ska ha velat kommentera de pågående diskussionerna till media.

LÄS ÄVEN: 5 000 butiker försvann och 11 000 till är på väg bort

Annons