Efter droger och trakasserier – nu kan Hellofresh dumpa bolaget

"Tempot ska vara så hårt, man mår så dåligt".

Hellofreshs tillväxt i Sverige har byggts på anställda som far illa. Det visade HD-Sydsvenskans granskning, där det framkom att vardagen på distributionscentret i Bjuv kantats av olika former av trakasserier, droganvändning och skrikande chefer.

Det är Logent som driver anläggningen å Hellofreshs vägnar och merparten av de anställda hör till kontraktslogistikföretaget.

Annons

Man hör att det säljs och att där är folk som tar. De säger att: 'För att kunna jobba på det här stället behöver man ta tabletter'. Tempot ska vara så hårt, man mår så dåligt, säger en kvinna, om droganvändningen, till tidningen.

Även facket ska känna till att det finns en drogproblematik och Logent själva har genomfört över 300 drogtester på platsen. Huruvida någon skiljts från sitt arbete efter att ha testat positivt vill dock inte Magnus Weidenhaijn, chefsjurist på Logent, avslöja.

Det är väldigt olika. Det beror på vad du har testat positivt på och hur stor koncentration du har. Det är allt från att du blir avskedad till att det inte händer någonting. Men den yttersta konsekvensen, om du testar positivt och har väldigt hög koncentration, så är det en avskedsgrund.

"Vidtog omedelbara åtgärder"

Hellofresh har genomgående vägrat ställa upp på intervju med media, men säger att de kan komma att omvärdera samarbetet med Logent.

Vittnesmålen berör oss djupt och vi är mycket upprörda över de anklagelser som framförts under de senaste månaderna. När vi blev medvetna om dem vidtog vi omedelbara åtgärder. Vi har gjort det till vår högsta prioritet att säkerställa att det sker grundläggande förändringar i arbetskulturen och förvaltningen av arbetsplatsen och tar detta ansvar på största allvar, säger bolaget i sin senaste kommentar till HD-Sydsvenskan.

LÄS ÄVEN: Mardrömmen bakom Hellofresh snabba tillväxt – anställda far illa

Annons