Efter flera tunga smällar – Clas Ohlson öppnar i city

"Ett viktigt signalvärde till alla stadskärnor".

Allt fler butiker lämnar landets stadskärnor till förmån för köpcentrum utanför staden. En aktör som just nu går mot strömmen är Clas Ohlson. I november flyttar jätten in i nya lokaler i Västermalmsgallerian i Stockholm, och till sommaren är det dags för ett återtåg till Helsingborg city.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlson expanderar – här öppnar nästa butik: ”Bra läge”

Annons

I juni 2024 flyttar Clas Ohlson tillbaka till Kullagatan i Helsingborg. Ett välkommet tillskott med tanke på att många stora kedjor lämnat stadens centrum de senaste åren.

Att Clas Ohlson gör come back i Helsingborg city är fantastiskt kul för Helsingborg, men det sänder också ett viktigt och positivt signalvärde till alla stadskärnor i Sverige, kommenterar Anders Stensson, kommersiell utvecklare på P&E, som är ansvarig för uthyrningen av lokalerna i fastigheten.

En av de mest efterfrågade

Den nya butiken kommer att ha en yta på 1 131 kvadratmeter med entré direkt från Kullagatan. Inte oväntat ser Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, väldigt positivt på kedjans återkomst.

Under de senaste åren har vi konsekvent jobbat med att stärka upp innehållet i vår stadskärna. Clas Ohlson är utan tvekan en av de mest efterfrågade aktörerna och när de nu väljer att åter etablera sig i city är det ett tydligt kvitto på att arbetet ger resultat. Detta är verkligen ett glädjande besked för Helsingborg city, säger Martin Klinteberg.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlsons e-handel ångar på – ”fortsätter bidra”

Annons