Efter första veckan: Så går det för Blockets gratisannonser

"Stärker den cirkulära ekonomin".

Gratis är gott. Och nyligen meddelade Blocket att det från och med 30 maj skulle bli gratis för privatpersoner att lägga in annonser. Med inte för alla kategorier utan för: Hemmet, Personligt, Fritid och Hobby, Elektronik och Övrigt.

Och enligt Blocket har det gett bra effekt. Redan nu under första veckan har antalet annonser ökat med 178 procent, jämfört med förra året. Störst ökning syns inom kläder och skor. Där har antalet annonser vuxit med 594 procent. Det är framför allt annonser om mindre saker som kan skickas med posten som ökat. Exempel på det är kläder, barnkläder och böcker.

Annons

Vi vet att svenskarna har massor av saker hemma som de inte använder, och att vi redan nu kan se att fler av dessa saker får en chans till ett nytt liv på Blocket tycker vi är otroligt glädjande. Genom att låta saker vandra vidare till ett nytt hem hjälper man till att stärka den cirkulära ekonomin och bidrar till ett hållbart samhälle, säger Robin Suwe, vd på Blocket.

"Mer saker än någonsin"

Inom Barnkläder och skor har antalet annonser stigit med 585 procent – och inom Hobby och samlarprylar med 312 procent. Bland Möbler och heminredning är ökningen 169 procent och inom Telefoner och tillbehör 213 procent.

Just nu finns det mer saker än någonsin på Blocket och chanserna att hitta det du söker har aldrig varit större, ett perfekt tillfälle att gå över till att handla andra hand i första hand, säger Robin Suwe.

Här ökar antalet annonser mest

Kläder och skor +594 procent
Barnkläder och skor +585 procent
Böcker och studentlitteratur +350 procent
Accessoarer och klockor +337 procent
Hobby och samlarprylar +312 procent
Musikutrustning +244 procent
Husgeråd och vitvaror +221 procent
Telefoner och tillbehör +213 procent
Ljud och bild +209 procent
Jakt och fiske +200 procent

Annons