Efter förvärven: Jätten överger Helsingborg för Jönköping

"Framtida verksamheter och förvärv".

Mestergruppen har nyligen slukat kedjorna Happy Homes och Colorama, och ska nu vara en av marknadsledarna på färg i Sverige. Detta utöver sitt starka ben inom bygg med Xl-bygg och Bolist.

LÄS ÄVEN: Miljardkoncernen slukar nästa nationella kedja: ”Passar bra”

Annons

Nu meddelar man att det är dags att se över logistiken inom koncernen. Mestergruppen har nämligen investerat i ett nytt modernt logistikcenter och flyttar samtidigt verksamheten från Helsingborg till Jönköping.

Vi fortsätter att stärka vår konkurrenskraft på marknaden. Vi bygger nu en logistikanläggning som kommer att skapa kapacitet för nuvarande och framtida verksamheter och förvärv, säger Mestergruppens vd Johan Augustsson.

"Kostnadseffektivare"

Det nya logistikcentret ska landa på 18 000 kvadratmeter och beräknas vara i drift under första halvan av nästa år. Fokus ska bland annat ligga på att reducera de totala utsläppen.

I det nya moderna logistikcentret skapar vi en ännu bättre effektivitet samtidigt som vi till våra medlemmar skapar en högre servicegrad och en kostnadseffektivare drift där vi bland annat kan skapa mer kompletta leveranser genom att erbjuda våra medlemmar fler leverantörer på en leverans och därmed minska vår utsläpp betydligt, säger Kristian Reistadbakken, varuförsörjningsdirektör på Mestergruppen.

Logistikcentret, som sätts upp av Nowaste Logistics, ska få miljöcertifieringen "Breeam Excellent" och kommer givetvis att inkludera solceller.

"Synergier på just logistik"

Daniel Belmonte, inköpsdirektör på Mestergruppen, kommenterar även den nya logistiksituationen efter förvärven av Happy Homes och Colorama.

Vi får väldigt mycket synergier med de två förvärven. Alltifrån förbättrade inköpsavtal och ökade volymer till kompetens och synergier på just logistik. Vi har nu ett av Sveriges största butiksnät och det är många leverantörer som vill vara med på vår resa, säger Daniel Belmonte.

Annons
Annons