Efter förvärvet – Care of Carl lanserar nya tjänsten

"Tror vi kan reducera tröskeln som finns för många".

Efter förvärvet av Gripenbro lanserar nu Care of Carl sin plattform för köp och sälj av begagnade klockor från premium- och lyxvarumärken, direkt på sajten.

Premiären går av stapeln i dag, den 7 mars, på den svenska marknaden. Man kommer därefter att lansera tjänsten undan för undan på övriga marknader.

Annons

Vår ambition är att tillhandahålla en tjänst som verkligen hjälper kunden att investera i sin nya klocka på ett så tryggt och smidigt sätt som möjligt. Med ett kurerat sortiment av modeller och varumärken vi själva hade velat bära och som vi vet kommer hålla över tid. Med vår äkthets- och funktionsgaranti, samt möjligheten till personlig rådgivning av mångårig expertis längs hela köpresan, tror vi att vi kan reducera tröskeln som finns för många att köpa en exklusiv vintageklocka online, säger Mathias Ekström, vd på Care of Carl, i ett uttalande.

Kunderna kommer att kunna hitta begagnade klockor från varumärken som Rolex, Omega, Tudor, IWC, Cartier och Panerai. De kommer från aktörer som kontrollerats av Care of Carl, samt kunder som vill sälja eller byta sin klocka.

Care of Carl säkerställer därefter äkthet, skick och att det inte finns någon stöldhistorik.

Genom att också erbjuda våra kunder att sälja eller byta in sin befintliga klocka, på ett enkelt och säkert sätt, öppnas möjligheten för många att testa nya modeller och upptäcka klockans roll som en viktig komponent i den manliga garderoben. Vilket går väl i hand med vår ständiga ambition att hjälpa våra kunder att utforska sin personliga stil, säger Mathias Ekström.

Annons