Efter förvärvet – nu ska Pricerunner in i nya länder: ”Raketbränsle”

Lanserar på nya marknader via Klarnas app.

Dagens stora nyhet i e-handelsvärlden är förstås att Klarna har förvärvat Pricerunner i sin helhet, något som offentliggjordes nu på förmiddagen. I samband med förvärvet lämnar Nicklas Storåkers rollen som vd för Pricerunner - en roll som nu tas över av Mikael Lindahl.

När Ehandel når Mikael Lindahl för en kommentar om förvärvet berättar han att Pricerunner har ägnat över fem år till att bygga om sin tjänst “från scratch”. Därmed är man nu redo för nästa steg, och det är där Klarna kommer in i bilden.

Annons

I matchningen med Klarna har vi hittat raketbränsle eftersom vi kommer att kunna lansera genom Klarnas app på deras totalt 17 marknader, säger Mikael Lindahl till Ehandel.

Jag är till exempel väldigt imponerad av hur de har lyckats i USA.

Enligt Mikael Lindahl är Klarnas app utomlands en shoppingapp på ett annat sätt än den kanske är på hemmaplan i Sverige. Därmed ser man stora möjligheter i att använda den som plattform för en större satsning utomlands.

"Tackade ja direkt"

Enkelt förklarat kommer Pricerunner att agera som tidigare i Pricerunners befintliga marknader Sverige, Danmark, Norge och UK. Men i Klarnas övriga marknader blir det alltså ett nytt upplägg.

Vill man söka sig fram till bra shoppingvillkor kommer man att kunna göra det genom Klarnas app.

Är ni särskilt intresserade av USA eller var det bara ett exempel?

Alla marknader är intressanta men alla som jobbar med shopping vet att USA är något av en holy grail.

Och Mikael Lindahl själv har förstås dubbel anledning att fira en dag som denna. Utöver att Pricerunner nu får en ny väg ut till en rad marknader så har han alltså blivit befordrad till ny vd.

Annons

Det känns väldigt bra och det här skiftet hänger ju ihop med att vi nu växlar upp. Genom det här förvärvet kan man säga att vi går direkt från 2.0 till 4.0. Jag tackade ja direkt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!