Efter hajpade lanseringen – nu är bokjätten här: ”Väldigt spännande”

“Inte här för att stjäla marknadsandelar”.

E-bokhandeln har länge dominerats av stora spelare med allt för höga priser, det menar det danska bolaget Tales. Företaget ska vara Danmarks största återförsäljare av böcker online och nu tar man klivet in i Sverige, en plan vi kunnat berätta om tidigare.

LÄS ÄVEN: Danska jätten klampar in i Sverige: ”Vi har koll”

Annons

Sedan igår så kan svenska konsumenter köpa böcker från Tales.se och ambitionen är alltså att erbjuda marknadens lägsta priser.

Den första september lanserar Tales.se i Sverige med tillgång till över 12 miljoner böcker tillsammans med tio års erfarenhet i grannlandet Danmark, skriver bolaget i ett pressutskick.

Vd för den svenska verksamheten ska vara den tidigare Zalando-vd:n Thomas Schnoor.

Vi har värderat att priserna och sättet man handlar böcker på behöver konkurrens. Det vill vi skapa genom att erbjuda marknadens billigaste böcker tillsammans med den billigaste och snabbaste leveransen. Vi har en kundservice som är oerhört effektiv och där kunden alltid kan komma i kontakt med någon hos vår svenska kundtjänst. Våra medarbetare är extremt duktiga och de flesta har lång erfarenhet inom e-handel, säger Thomas Schnoor.

"Vårt mål är att göra marknaden större"

Tales erbjuder både fysiska böcker och e-böcker och utöver bra priser så ska man även försöka pressa priserna på frakten.

Vi är välfinansierade och har ett kapital som vi ska använda till att vinna en position i Sverige. Vi är inte här för att stjäla marknadsandelar, utan vårt mål är att göra marknaden större genom att leverera billiga böcker med en mer effektiv och billig distribution för att utvidga den samlade marknaden.

Utöver Sverige så har Tales även gått in i Storbritannien, i augusti förra året, och i november planerar man ett intåg i Norge.

Vi hoppar att även svenskarna tar emot vårt erbjudande om billigare böcker på samma sätt som de gjort i de andra länderna. Det blir väldigt spännande att se, säger Thomas Schnoor.

Annons

 

Annons