Efter hundskandalen: E-handlaren börsrasar

Hundmaten har även sålts i Sverige och Norge.

Finska husdjursbolaget Musti, som bland annat säljer hundfoder på nätet i Sverige, har åkt på ett riktigt hundjobb. Bolaget tvingas att återkalla 33 ton hundmat, rapporterar Yle.

Det rör sig totalt om 5 400 påsar med hundmat som misstänks ha lett till allvarliga symtom hos hundar, såsom feber, diarré och gångproblem. Samtliga fall återfinns i Finland och det rör sig om totalt fem klagomål. Men hundmaten har även sålts i Sverige.

Annons

Produkten har exporterats till Sverige och Norge. Varan har också dragits tillbaka från försäljning i dessa länder. Enligt aktuell information har hundar med symtom dykt upp bara i Finland, säger verksamhetschefen Pamela Nelimarkka till Yle.

Musti Group rasade med 13,7 procent på Helsingforsbörsen på beskedet. Detta efter att aktien hade klättrat med drygt 9 procent, sedan årsskiftet.

Vd:n David Rönnberg säger till Di att det inte finns någon större skäl till oro. Hundmaten som nu har återkallats säljs för runt 2 miljoner euro om året, vilket kan jämföras med bolagets omsättning på cirka 450 miljoner euro.

Så det är en väldigt liten del av totala försäljningen, men det är viktigt att vi verkligen tar detta på allvar och gör det bästa för djuren. Vi hoppas få klarhet i om det är den här produkten eller inte. Skulle det vara det så måste vi så klart åtgärda problemet, säger David Rönnberg till Di.

Annons