Efter Instabox konkurs – nu tar fraktjätten över

Flera aktörer har visat intresse, men jätten tar hem konkursboet.

För en dryg månad sedan tvingades frakt- och paketbolaget Instabox att lägga ned sin verksamhet i Nederländerna.

Satsningen drog igång så sent som förra året, efter att Instabox hade köpt det nederländska leveransbolaget Red je Pakketje. Men förvärvet blev en flopp. Lönsamheten kom av sig – och Instabox blev tvunget att försätta verksamheten i konkurs i slutet av november i år.

Annons

1 000 anställda förlorade jobbet

Bolagets grundare Alexis Priftis pekade på ett ökat resultatfokus som skälet till nedläggningen. Men den är också en följd av att Instabox i år slogs samman med konkurrenten Budbee, som redan har verksamhet i Nederländerna. Det gemensamma bolaget heter Instabee, men de respektive varumärkena finns kvar och marknadsförs och drivs separat än så länge.

Nära 1 000 nederländska anställda blev av med sina jobb efter konkursbeskedet. Men flera aktörer har visat intresse av att köpa konkursboet.

Statligt postbolag

Nu står det klart att fraktjätten DHL – som ägs av det statliga tyska bolaget Deutsche Post – tar över delar av Red Je Pakketjes tillgångar. Många av dem som blev av med jobbet i samband med konkursen, ska nu erbjudas nya tjänster, enligt ett pressmeddelande. I konkursboet ingår drygt 1 000 paketskåp i Nederländerna, som tas över av DHL.

Annons