Efter Klarnas chockbesked: Ännu en aktör vill konkurrera med jätten

"En innovativ och växande aktör".

Det stormar på Klarna, som förra veckan aviserade ett stort sparpaket. Totalt 10 procent av de anställda får gå. Det motsvarar runt 700 tjänster som nu kapas.

LÄS ÄVEN: Klarnas mardrömsvecka fortsätter – regeringen vill öka kraven

Annons

Betalbolaget och banken blöder pengar – och förlusten uppgick i årets första kvartal till 2,5 miljarder kronor. Det är en ökning med nästan 220 procent, jämfört med Q1 i fjol. I sin rapport lyfter Klarna fram att man gjort lanseringar i en rad nya länder, bland annat Frankrike. Det har i sin tur bidragit till höga kreditförluster.

LÄS ÄVEN: Så ska Skincity-grundaren vässa Qliro – ”Klarna blir för generiskt”

Nu vädrar därmed många konkurrenter morgonluft. Qliro gör exempelvis en rad satsningar för att bli e-handlarnas bästa vän, som de uttrycker saken.

Hittat en partner i Zaver

I dag måndag står det även klart att Saas-bolaget Fortnox – som säljer en molnbaserad företagsplattform för ekonomisk administration – gör en egen betalsatsning. Men de släpper ingen egen lösning – utan krokar istället arm med Zaver, som erbjuder betallösningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fortnox gör det därmed möjligt för företag att få betalt av sina kunder via fakturatjänster. Privatpersoner kan därmed betala direkt i Fortnox fakturaportal via Swish, direkt banköverföring, delbetalning eller med ett betala senare-upplägg.

Zaver är en innovativ och växande aktör inom fintech som brinner för att möjliggöra snabbare och bättre betalningar till företagare. Nya smidiga betalningslösningar gör det enklare för Fortnox kunder att ta betalt. Detta samarbete stärker Fortnox fakturatjänster och kommer göra skillnad för våra kunder, kommenterar Michael Hansen, affärsområdeschef för enheten Pengar.

Minusresultat på 5 miljoner

Fintechbolaget Zaver startades 2019 med medgrundaren Amir Marandi som vd. Bolaget hade 2020 en omsättning på 4,1 miljoner kronor, medan det på resultatsidan blev en förlust på -5,3 miljoner.

Tillsammans med Zaver skapar vi en flexibel och smidig fakturabetalning för slutkunden. På så sätt hjälper vi företagarna som använder Fortnox med sina kundrelationer och gör det lättare att få betalt. Vi är glada över att Zaver delar vår vision om bättre betalningslösningar, kommenterar Michael Hansen.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!