Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Efter konkursen - posterbutiken redo att slåss på Black Friday

Jimmy Håkansson, vd för Printgruppen
Picture of Izabella Borowska

Izabella Borowska

Dela artikeln:

"Det urholkar konceptet, kan jag tycka".

ANNONS

För två år sedan gick den svenska ram- och posterkedjan Gallerix i konkurs. Men så sent som i förra veckan återuppstod företaget igen.

De nya ägarna, e-handelsbolaget Printgruppen Svenska AB som driver poster- och canvasbutiken Canvas Picasso, förvärvade bolaget i slutet på förra året. Sedan dess har man byggt upp en ny uppfräschad version av Gallerix som precis har lanserats.

Gallerix kommer från och med nu att vara en renodlad e-handel, sa Jimmy Håkansson, vd för Printgruppen, till Ehandel i en tidigare intervju.

Vi kommer från ett e-handelsbolag och lyfter in Gallerix i en renodlad e-handelsstruktur.

LÄS ÄVEN: Gallerix nya ägare: ”Ärver inte några tidigare bekymmer”

Det nya Gallerix har fått en helt ny sajt och en ny mindre organisation, samt ett "förbättrat produktionsflöde". Bolaget laserade Gallerix i slutet av oktober, för att vara redo på årets största försäljningsperioder.

Eftersom efterfrågan är enorm under just Black Friday och julhandeln så är det en stor möjlighet för oss att visa Gallerix från vår bästa sida. Det ser vi fram emot!

Men vårt övergripande mål för i år är att återetablera Gallerix som varumärke på den svenska marknaden, säger Jimmy Håkansson till Ehandel.

Hur förbereder ni er inför den stora säljfesten?

Black Friday innebär en tuff belastning på produktionen, vilket i stort handlar om att kunna säkerställa produktionskapacitet och leverans för vår del. Vi är väl förberedda med påfyllda lager och extra personal.

LÄS ÄVEN: Just nu: Gallerix i nya händer – återuppstår som e-handlare

Vad tror ni kommer att vara annorlunda i år?

Vi har varit med i några år och har kunnat följa Black Friday från att vara en enskild händelse över en dag, till att bli mer av en ”Black Week”. Det urholkar konceptet, kan jag tycka. Men jag kan samtidigt förstå att utvecklingen leder åt det hållet när alla ska slåss om kunder under en väldigt begränsad period, säger Jimmy och fortsätter:

För oss, och många andra, är Black Friday också starten på julhandeln. Jag tror och hoppas att fraktbolagen är förberedda på högre tryck i år, så att våra order kan levereras i tid både under Black Friday och under julhandeln.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!