Efter konkursen: Pressade konkurrenten vill kroka arm

"En nordisk designfokuserad mobilitetsgrupp".

Det stod nyligen klart att e-handlaren Cake har ansökt om konkurs. Cake som fram tills nyligen har sålt ett fordon som är en slags kombo av elcykel och moped.

Klimatfrågorna är inte längre i fokus, vi befinner oss i en lågkonjunktur. Det handlar om oss, men det handlar också om ekosystemet för riskkapital. För tillfället är det helt dött, det finns inga tagare i den senare fas Cake är i, sa grundaren Stefan Ytterbom till Di nyligen efter konkursbeskedet.

Annons

Men än kanske det inte är helt över för fordonshandlaren som bland annat har leasat ut mopedcyklar till Foodora.

Kan tänka sig köpa hela konkursboet

Vässla, som också har använts av just Foodora har nämligen visat intresse för att försöka rädda Cake, rapporterar Di Digital. Vässla har också öppnat för köpa upp hela Cakes konkursbo.

Syftet är att slå samman Vässla med Cake för att skapa en nordisk designfokuserad mobilitetsgrupp med ett komplett produktsortiment. Vi granskar detaljerna för att förstå risker och potentiella resultat, står det i prospektet.

Det låter ju väldigt tjusigt och nu återstår det att se hur det blir men den saken. Men någon form av konsolidering kan vara på gång. Vässla befinner sig dock i en rekonstruktion sedan i somras. Så det är alltså två rejält vingklippta bolag som kan komma att rädda varandra.

Gjorde rejäl förlust

Även Foodora och Picsmart har visat intresse för att köpa loss Cake-cyklarna som de redan använder i sin budflotta.

Cakes omsättning landade på 99 miljoner kronor under 2022, medan rörelseresultatet uppgick till -263 miljoner kronor. Kassaflödet var ned med -369 miljoner. Cake har haft runt 140 anställda och kontor i Stockholm, Los Angeles, New York, Paris och Milano.

LÄS ÄVEN: E-handlaren i blodig konkurs: ”Helt dött för tillfället”

Annons
Annons